Φίδια

Στην Ελλάδα, λόγω του Μεσογειακού – εύκρατου κλίματος ο πληθυσμός των φιδιών είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένος κάτι που φυσικά δημιουργεί αρκετά προβλήματα.

Τα φίδια χωρίζονται σε δύο είδη:

  • Με δηλητήριο
  • Χωρίς δηλητήριο

Όσα φίδια δεν έχουν δηλητήριο δεν αποτελούν κίνδυνο, παρόλα αυτά το δάγκωμά τους αφήνει έντονο σημάδι στο σημείο.

Από την άλλη, τα φίδια με δηλητήριο είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Εφιστούμε την προσοχή ιδιαίτερα για αυτά που έχουν το δηλητήριο στα μπροστά τους δόντια (όπως για παράδειγμα η οχιά). Όσα έχουν το δηλητήριο στα πίσω τους δόντια είναι λιγότερο επικίνδυνα και μετά το δάγκωμά τους μένουν στο δέρμα εκδορές.

Η οχιά, αποτελεί ένα από τα κυριότερα ζητήματα που συναντάμε και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Παρόλα αυτά, όποιος και αν είναι ο τύπος του φιδιού οφείλουμε να προχωρήσουμε άμεσα σε εφαρμογή λύσεων για την αντιμετώπισή τους.

Εφαρμόζοντας σκευάσματα με αιθέρια έλαια που μπλοκάρουν τα αισθητηριακά τους όργανα αποτρέπουμε την είσοδο των ερπετών στον χώρο. Τα σκευάσματα είναι σε στερεή μορφή και ανθεκτικά σε κάθε καιρική συνθήκη. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δράσης. Από 2 έως 3 μήνες και παράλληλα είναι οικολογικά και βιοδιασπώμενα. Δεν είναι τοξικά και δεν αποτελούν κίνδυνο για τα υπόλοιπα ζώα.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Βιοδυναμικής  χρησιμοποιεί πάντα πιστοποιημένα και ασφαλή χημικά σκευάσματα τηρώντας αυστηρά τα δελτία ασφαλείας και τις εγκρίσεις του παρασκευαστή.