Κοριοί

Οι κοριοί είναι έντομα νυκτόβια. Ζουν ομαδικά και συνήθως τους συναντάμε σε υπνοδωμάτια. Δεν διαθέτουν πτερύγια για να μπορούν να πετάνε αλλά κινούνται εξαιρετικά γρήγορα.

Τρέφονται με αίμα κατά την διάρκεια της νύχτας. Τρέφονται και από ανθρώπους αλλά και από ζώα μόνο όταν αυτοί είναι σε κατάσταση ύπνου τρυπώντας το δέρμα. Συνήθως προτιμούν τα εκτεθειμένα μέρη του σώματος όπως τον λαιμό, τα χέρια κλπ.

Εκτός από τα ενοχλητικά τσιμπήματα κατά τον ύπνο βοηθούν και στην μεταφορά του ιού της ηπατίτιδας Β.

Cimex lectularius  – Κοριός του ανθρώπου 

Το σχήμα των ενήλικων κοριών είναι στρόγγυλο και πλατύ μεγέθους 4-5mm και το χρώμα τους είναι καστανοκόκκινο. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί καθώς μπορούνε να αντέξουν πολύ καιρό χωρίς τροφή. Συνήθως κρύβονται σε κουφώματα, έπιπλα, δάπεδα κλπ.

Το πώς θα αντιδράσει ένας άνθρωπος στο τσίμπημα του κοριού διαφέρει ανάλογα με την ανθεκτικότητα του δέρματός του. Μετά από τσίμπημα κοριού παρουσιάζονται χαρακτηριστικά ερυθρά εξογκώματα σε σειρά.

Κοριοί απεντόμωση Σέρρες Θεσσαλονίκη

Για την αντιμετώπιση των κοριών επιλέγουμε εξειδικευμένα παρασιτοκτόνα επαγγελματικής χρήσης καθώς με την εξέλιξή τους έχουν αποκτήσει ανοσία στα οικιακά παρασιτοκτόνα. Κατά την διαδικασία χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Βιοδυναμικής  χρησιμοποιεί πάντα πιστοποιημένα και ασφαλή χημικά σκευάσματα τηρώντας αυστηρά τα δελτία ασφαλείας και τις εγκρίσεις του παρασκευαστή