Πτηνά – περιστέρια

Η έντονη παρουσία πτηνών τόσο σε επαγγελματικούς όσο και σε οικιακούς χώρους προκαλεί σημαντικά προβλήματα . Αρχικά, τα μεγάλα σμήνη πουλιών λερώνουν έντονα και σε πολύ μεγάλο βαθμό τον εξωτερικό χώρο και τις επιφάνειες με κουτσουλιές οι οποίες μπορούν να διαβρώσουν τόσο τα μάρμαρα όσο και τις μεταλλικές επιφάνειες.

Παράλληλα, τα πτηνά μεταφέρουν παράσιτα σοβαρών ασθενειών όπως:

  • Βακτήριο την σαλμονέλας
  • Κολοβακτηρίδιο E.Coli

Οι ακαθαρσίες τους, όταν αφυδατωθούν μετατρέπονται σε σκόνη η οποία με τον αέρα μεταφέρεται ακόμη και στα τρόφιμα και στο νερό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει έντονα προβλήματα υγείας (διαρροϊκό σύνδρομο, αιμορραγική κολίτιδα, ουρολοίμωξη κλπ.)

Στην Ελλάδα, το πτηνό που προκαλεί τα περισσότερα προβλήματα είναι το περιστέρι. Τα περιστέρια συνηθίζουν να συγκεντρώνονται σε μεγάλο αριθμό και αυτό φυσικά οδηγεί σε μεγάλο όγκο περιττωμάτων. Όταν αυτός ο όγκος μετατραπεί σε σκόνη γίνεται επικίνδυνος για όποιον τον εισπνεύσει.

Για την αντιμετώπιση των περιστεριών μπορούμε να επιλέξουμε έναν από τους παρακάτω τρόπους ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και τον χώρο.

  • Τοποθέτηση ακίδων στο σημείο που συγκεντρώνονται
  • Τοποθέτηση νημάτων σε μαρκίζες, ταμπέλες κλπ
  • Τοποθέτηση διχτυού που ενδείκνυται περισσότερο για μεγάλους χώρους (μπαλκόνια, φωταγωγούς)

Ανάλογα με τον χώρο αλλά και το μέγεθος του προβλήματος επιλέγουμε την πιο αποτελεσματική μέθοδο. Σε αρκετές περιπτώσεις για βέλτιστη αντιμετώπιση συνδυάζουμε κάποιες από τις παραπάνω επιλογές.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Βιοδυναμικής  χρησιμοποιεί πάντα πιστοποιημένα και ασφαλή χημικά σκευάσματα τηρώντας αυστηρά τα δελτία ασφαλείας και τις εγκρίσεις του παρασκευαστή.