Σκορπιοί

Οι σκορπιοί είναι αρθρόποδα που ανήκουν στην κατηγορία των σαρκοφάγων. Τρέφονται με άλλα μικρά αρθρόποδα και έντομα. Επιλέγουν να ζουν συνήθως σε ξηρές και πετρώδεις περιοχές και το μέγεθός τους κυμαίνεται μεταξύ 3 και 19 εκατοστών. Διαθέτουν 4 ζεύγη ποδιών και ένα κεντρί στο τμήμα της κοιλιάς.

Συνήθως τους συναντάμε να ζουν μεμονωμένα και όχι σε ομάδες μέσα σε κρύπτες τις οποίες αφήνουν μόνο κατά την περίοδο του πολλαπλασιασμού τους. Ο θηλυκός σκορπιός γεννά συνήθως 25-30 αυγά.

Το είδος του σκορπιού που ζεί και αναπαράγεται στην Ευρώπη δεν είναι θανατηφόρο όμως μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
Στην Βιοδυναμική επιλέγουμε για την αντιμετώπιση του σκορπιού τον ψεκασμό στα σημεία που υπάρχει πιθανότητα να έχουν βρει καταφύγιο. Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του σπιτιού

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Βιοδυναμικής  χρησιμοποιεί πάντα πιστοποιημένα και ασφαλή χημικά σκευάσματα τηρώντας αυστηρά τα δελτία ασφαλείας και τις εγκρίσεις του παρασκευαστή.