Μάθετε τα πάντα για την απεντόμωση

Τι είναι η απεντόμωση; 

Απεντόμωση λέγεται η διαδικασία εξόντωσης-μείωσης του πληθυσμού των εντόμων που έχουν εισβάλλει σε ένα χώρο. Είναι απαραίτητη καθώς απαλλάσει έναν χώρο από ανεπιθύμητα έντομα.

Πόσο συχνά χρειάζεται να γίνεται η απεντόμωση;

Η συχνότητα εφαρμογής διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση και τον χώρο. Σε κατοικίες η απεντόμωση καλό είναι να γίνεται κάθε φορά που παρουσιάζεται κάποιο έντονο πρόβλημα με έντομα.Παράλληλα, καλό είναι να γίνεται και για προληπτικούς λόγους με σκοπό να αποτραπεί η είσοδός τους στον χώρο.

Σε κάποια έντομα που είναι αιμοβόρα και τσιμπάνε (κοριοί, ψύλλοι, κτλ) και μπορούν να θεωρηθούν επικίνδυνα για την υγεία των ανθρώπων θα πρέπει να γίνεται αμέσως και σε πολύ μικρές προσβολές.

Γενικότερα δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας που να ορίζει την χρονική περίοδο που πρέπει να γίνει απεντόμωση σπιτιού. Προληπτικά προτιμότερο θα ήταν να γίνεται τουλάχιστον κάθε χρόνο και συχνότερα σε ευάλωτους χώρους.

Χρειάζομαι απεντόμωση και τον χειμώνα;

Η απάντηση είναι ναι καθώς το ζεστό περιβάλλον ελκύει τα ενοχλητικά παράσιτα. Επίσης η υγρασία που επικρατεί ευνοεί την εμφάνιση νέων παρασίτων. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εισβολή ή κάποιο άλλο σημάδι μια επαναληπτική εφαρμογή αυτή την εποχή θα μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα

Ας μην ξεχνάε πως οι κρύες μέρες της εποχής αυτής σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία αποτελούν ιδανικές συνθήκες για την αναπαραγωγή των ενοχλητικών παρασίτων.